воскресенье, 11 октября 2015 г.

Жителі Вознесенська першими в Україні зможуть отримати довідку з Державного земельного кадастру в електронному вигляді



IMG_1374.JPG

В жовтні 2015 року у Вознесенську мер міста Луков В.Д. та ИТ-волонтери презентували декілька адміністративних онлайн послуг, реалізація яких стала можлива завдяки порталу iGov. Крім того, жителі Вознесенська першими в Україні матимуть змогу отримувати в електронному вигляді довідку про наявність та розмір земельної частки та інші довідки з Державного земельного кадастру.

iGov - портал державних послуг, створено силами волонтерів і ставить собі амбітні плани - оцифрувати всі можливі державні послуги в Україні. Всього на iGov планується запустити понад 380 державних послуг, які громадяни зможуть замовляти, оплачувати і отримувати через Інтернет.

Окрім довідки з Державного земельного кадастру, вознесенці можуть отримувати електронну копію витягів з розпоряджень міського голови, рішень, прийнятих міською радою та виконавчим комітетом. Ще 11 послуг для Вознесенська знаходяться в стадії тестування.IMG_1372.JPG

“IT-волонтери пропонують нові нестандартні підходи у вирішенні стандартних питань, дають можливість з боку подивитись на ті процеси, які відбуваються під час прийняття управлінський рішень, - розповідає керівник Вознесенського апарату міського виконавчого комітету Інна Васильєва. - Вознесенськ завжди був готовий до новацій в різних сферах. В час, коли все змінюється та розвивається дуже швидко, малорухливим владним структурам необхідно теж розвиватися, займатися самоосвітою, адаптуватися до вимог часу та сучасного замовника послуг”.

“Хочу подякувати за співпрацю та прагнення до іновацій керівника напрямку “Адміністративні послуги” Миколаївской Державної адміністрації Мураховськой Л.П., меру міста Вознесенськ Лукова В.Д. та керівнику аппарату мерії Васильєву І.Г., - розподіває радник ИТ-директора ПриватБанку Юрій Решетнік. - Неоціненний внесок в розробку послуг зробив молодий миколаївський програміст, IТ-волонтер Ерофєєв Артем”.

Всі учасники волонтерського руху професіонали в області ІТ, у всіх є основне місце роботи, але 1-2 години особистого часу в день, тиждень волонтери використовують на створення потрібних для держави програмних продуктів. Так склалось, що більшість ИТ-волонерів Миколаївщини є співробітниками ПриватБанку. У Миколаєві на сьогоднішній день вже близько 20 ІТ-волонтерів, по Україні їх понад 1000. ІТ-волонтери пропонують свої послуги державним організаціям, які хочуть впровадити сучасні технології. На сьогоднішній день створено 72 послуги, 45 послуг знаходяться в стадії тестування, 384 послуги розробляються.

Комментариев нет:

Отправить комментарий